ПРОДУКТИ


Сортирането на зърната се извършва по дебелина, дължина и широчина, а за перфектно качество и чистота използваме цветосортираща машина, със CCD камери, които анализират oотделните зърна ориз по отделно и не допускат нежелани примеси. Така се постига прецизно и надеждно сортиране – с точност до 99,98% чрез, което се получава ориз с перфектно качество!

ОРИЗ

Оризът е основна храна за над половината от световното население. Той е най-значимият източник на хранителна енергия за 17 страни в Азия и Океания, 9 страни в Америка и 8 страни в Африка. На ориза се падат 20% от използваната хранителна енергия в света
ОРИЗ МЕЛОР

БОБ

Бобът има изключително висока хранителна стойност: белтъчини - 23,3%; въглехидрати - 55,5%; вода - 11,2% и мазнини - 1,5%; съдържа витамини от групата В и витамин С. По корените се развиват голям брой грудки, където живеят бактерии, подпомагащи растежа и развитието на боба.
БОБ МЕЛОР

ЛЕЩА

Лещата е една от петте най-здравословни храни на планетата. Тя е полезна за тялото като цяло и за кръвообращението. Освен това повечето рецепти с леща са изключително бедни на глутен и прости захари, което я прави подходяща храна за хора с диабет и глутенова непоносимост.
ЛЕЩА МЕЛОР

ЗАХАР

ЗАХАРТА се използва широко в храненето на човек. Тя влиза в състава на захарни, тестено-захарни и сладкарски изделия.

Солта (натриев хлорид) е основна хранителна добавка и играе важна роля във физиологията на човека.
ПОДПРАВКИ МЕЛОР

КОНСЕРВИ

Консервите са добър начин да спестите време с готвенето. Равномерно сварен бобът на Мелор ще ви изненада с приятния с вкус.

 

КОНСЕРВИ МЕЛОР